maslo-ot-macadamia

Витамините на красотата

Ценното масло от макадамия съдържа витамин Е, целия В-комплекс, микроелементи като цинк, калий, калций и е богато на здравословни мононенаситени мастни киселини, които спомагат кожата да изглежда свежа, сияйна и здрава и действат благоприятно върху ноктите и косата.

Подмладяваща сила

Маслото от макадамия има силен ефект срещу появата на фини линии и бръчици, тъй като стимулира производството на колаген. На практика е съюзник на организма в естествената борба със стареенето. В този случай най-добре е да се комбинира с масло от жожоба, защото лабораторните тестове показват, че маслото от жожоба влияе върху еластичността на кожата и попива много лесно.

Последният факт не е за пренебрегване, тъй като спестява неприятните усещания за „тежест“ по лицето. Ето защо SHIMANI съчетава тези 2 масла в иновативния 100% натурален крем Cream of Life.

Силата да кажем „Не“. Не на вредните слънчеви лъчи и розацеята

Вредното влияние на слънцето е проблем в много европейски страни, особено където населението е с много светла кожа. Маслото от макадамия спира вредните лъчи тъй като съдържа естествен слънцезащитен фактор, който варира между SPF 6 и SPF 8 и едновременно с това изравнява тена.

Светлата кожа поражда и други кожни проблеми. Тя е по-предразположена към екземи, акне и розацея. Розацеята е известна със силното зачервяване на лицето, видими кръвоносни съдове, отоци. Някои страни са силно засегнати, но в страни като Австралия, откъдето е и естественият произход намакадамията, процентът на страдащите е значително по-малък. Много жени констатират, че зачервяванията, сухотата и розацеята намаляват след като са използвали продукти с масло от макадамия.

Витамините, които се съдържат в маслото, имат антиоксидантни свойства, които защитават клетъчните мембрани от увреждането, причинено от свободните радикали. Маслото от макадамия съдържа също и мастни киселини, които подхранват и дълбоко хидратират кожата, а това помага да се ускори процесът на заздравяване, особено при белези.

Здрав дух, здрава кожа

Не може да се отрече, че някои от натуралните масла, колкото и полезни да са, понякога са по-трудни за абсорбиране и остават задълго върху кожата преди да попият напълно. Маслото от макадамия обаче не е сред тях. То е леко като консистенция и може да се използва ежедневно за почистване на лицето, шията и деколтето, особено при чувствителна кожа.

Не забравяйте да масажирате лицето и зоната на деколтето с крем или масло, за да засилите циркулацията, което ще осигури по-добро кръвообращение на тези зони и по този начин ще запазите нейното здраве. За по-добро разнасяне и по-видим ефект специалистите препоръчват да ползвате уреди за масаж като ролери и Гуа Ша. По този начин ще намалите пигментацията, ще заличите белезите от акне и ще заместите скъпите козметични процедури.

Маслото от макадамия като базово масло в натуралните кремове

Маслото от макадамия е базово масло, което се добива чрез студено пресоване на сърцевината на австралийски орех. То се причислява към маслата с най-близък до човешката кожа състав и е важно средство за намаляване на ефекта от стареенето. За да има още по-силно действие SHIMANI Cream of Life го съчетава с масло от кайсиеви ядки, масло от жожоба и масло от пшеничен зародиш, които са източник на фолиева киселина, възстановяват увредените клетки, насърчават обновяването им и действат благоприятно при суха кожа. Наред с това редуцират размера на порите и появата на черни точки при всички типове кожа.

Бъдете сияйни и не забравяйте, че най-важното е да се погрижите за красотата си с усмивка и удоволствие!