rosacea

Cream of Life на SHIMANI е верен съюзник в борбата с червените петна

Много ли са 15%? На пръв поглед вероятността да развиете някаква форма на розацея изглежда не особено голяма. Но когато ви се случи, нещата започват да изглеждат по различен начин. Парещо зачервяване и повишена чувствителност по скулите, носа, брадичката и челото, разширени капиляри и дори пъпки – въпреки красивото си име розацеята не е никак приятна и още по-малко – рядка. Според статистиката тя е едно от най-разпространените кожни заболявания, като засяга основно жените на възраст между 35 и 60 години.

Изследванията показват, че розацеята променя кожата на микроравнище. Засегнатите участъци се възпаляват, наблюдава се по-голямо количество на обитаващите кожата арахниди от рода Демодекс, горният слой на кожата изтънява. Затова кожата, която страда от розацея, е по-чувствителна както към факторите на външната среда, така и към вътрешните ни нива на стреса.

Розацея може да се появи по много и разнообразни причини. Проучване на National Rosacea Society показва, че най-често я провокират фактори като интензивна слънчева светлина (81%), емоционален стрес (79%), горещо време (75%), но и силен вятър, прекомерни физически упражнения, студено време, горещи бани, някои медикаменти, неподходящи козметични продукти. Дори любовта ви към лютото или млечните продукти може да отключи розацея.

Всичко може да отключи розацея може би си мислите вече – и ще бъдете прави. Но по-важният въпрос е – как да постъпим, ако това неприятно състояние вече е завладяло територия на лицето ни.

Лошата новина е, че лечение за розацея засега не е открито и че заболяването е хронично.

Добрата новина е, че можете ефективно да я облекчите и ограничите.

Започнете с консултация с добър дерматолог, който да диагностицира състоянието правилно – дори професионалисти могат да сбъркат пъпките, които се образуват при тежките форми на розацея, с акне. Дерматологът ще прецени дали да изпише лекарства, които биха могли да облекчат състоянието, и дали розацеята ви не е била предизвикана от козметични или лекарствени продукти.

Останалото е във ваши ръце – постоянната, качествена грижа за кожата и нейното здраве ще ограничат проявите на розацея.

Идентифицирайте какво провокира пристъпите на розацея при вас и ги избягвайте. Задължително носете слънцезащитен крем през цялата година. Предпочитайте кремове с минерален филтър (цинков оксид) и избягвайте тези с химични филтри. Използвайте качествена козметика, която ще ви помогне да възстановите повърхностния слой на кожата.

100%-naturalen-cream-of-life-shimani

Интензивно хидратиращият крем за лице Cream of Life на SHIMANI е такъв продукт. Той дълбоко хидратира, подхранва и съж ивява клетките на кожата и помага значително да се намалят розацеята и зачервяването. Богатата му формула със 100% натурални продукти включва шафраново и бадемово масло, които предпазват от действието на UV лъчите, повишават еластичността на кожата и облекчават неприятните кожни състояния. Маслото от гроздови семена е богато на полезните за кожата полифеноли, а маслото от пшеничен зародиш с витамини В6 и Е и фолиева киселина възстановява увредените клетки и насърчава обновяването им.

Кожата, засегната от розацея, се нуждае от постоянство и интелигентна грижа. Cream of Life на SHIMANI ѝ я осигурява – стопроцентово.