Хората сме щастливи, когато имаме време за себе си. И е много лесно просто да напишем “отделяйте време за себе си, за да сте в добро настроение”, но знаем, че на практика задачата не е толкова лесна.

Когато даваме щедро от времето и вниманието си на семейството, работата и домашните задължения, трудно можем да открием и дори един начин да подобрим собственото си настроение и самочувствие.

В следващите няколко реда обаче ще откриете не един, а цели 5 начина да си “откраднете” време за себе си, при това само в един ден. Представете си колко добре ще се чувствате, когато започнете всеки ден:

Да се протягате хубаво сутрин

Дечицата и котките го правят, въпросът е защо ние самите спираме да го правим – да се протягаме хубаво, след като се събудим от сън. Не бързайте да ставате, разсънете се спокойно. Дори времето да ви е разчетено до минута, едно протягане няма да ви отнеме повече от 30 секунди. Но тялото ви ще се почувства истински освежено, след като 8 часа е било неподвижно.

Да си масажирате лицето

Не взимайте сутрешния душ автоматично. Посветете минутите под приятните струи вода на масаж и почистване на лицето. За пълен разкош си вземете електрическа почистваща четка. Тя прави фин масаж на лицето, който не само разсънва, но и почиства лицето в дълбочина и го подготвя за нанасяне на крем.

Да си сложите хубав и богат крем на лицето, който действа

Да се огледаш и да видиш в отражението свежото си и сияйно лице със здравословен вид и меко на допир – това е малкото щастие за всяка жена.

Това не се постига трудно, момичета, нужно е само всеки ден да нанасяте хубав крем, който да действа и да подобрява точно вашата кожа.

 

Може и да сме пристрастни, но смятаме, че серията на SHIMANI с Chelate Repair Complex , ще ви помогне да изглеждате красиви всеки ден благодарение на активната си формула.

Тя хидратира кожата, изглежда фините линии, намалява подпухналостта около очите, изравнява тена.

Малък бонус е нежният лилав цвят на крема ни, истинска наслада за сетивата.

Да си направите маникюр и педикюр

Нищо не оправя по-бързо и настроението, и самочувствието, едновременно от това случайно да зърнете безупречния си маникюр. Скоро всички ще сложим сандали, така че включваме и педикюра в този списък.

Не се лишавайте никога от тази малка женска разкрасяваща глезотия. В случай, че графикът ви е много сгъстен, можете да постигнете професионални резултати в домашни условия с електрически комплект за маникюр и педикюр.

Да завършите деня с ритуал за красота

Само си представете как сте в тишината на собствената си спалня, пуснали сте си нежна музика и в следващите 15 минути вие ще сте в центъра на собствения ви свят. Вие и вашият ритуал за красота.

Започнете с нежен масаж с нефритен ролер или кристална гуа-ша. Ще се изненадате колко напрегнато всъщност е лицето ви.

След като го почистите, поглезете го с нощна колагенова или витаминена маска, а накрая се отпуснете на леглото с маска от зелен нефрит на очите. Вероятно няколко мига след това някой ще извика “мамо” от другата стая, но вие ще сте спокойни, че сте направили не едно, не две, а цели 5 неща за себе си в този ден.