Тя е най-доброто ни оръжие. Тя е най-нежната опаковка на душата ни. Тя е най-големият орган. Тя е нашата кожа и заслужава да се отнасяме с любов към нея.

Когато кожата ни е обичана и обгрижена, тя ще ни се отблагодари с най-добрия си възможен вид, със сияние, гладкост и мекота.

И понеже думата “любов” е с 5 букви, представяме ти цели 5 начина, по които можеш да покажеш любов на кожата си и как ще й се отразят те:

  1. Почистване

Както си мием ръцете веднага след прибиране вкъщи, така и лицето има нужда от измиване преди сън. Свалете с нежно мляко и тампон сенките, фон дьо тена и умората от деня. Така ще намалите възпаленията по кожата и замърсяването на порите.

  1. Измиване

Много момичета смятат, че премахването на грима с разгримиращ продукт е достатъчно, а всъщност по кожата остава невидим филм от почистващия продукт. Затова е важно кожата да се мие и с вода и нежен измиващ гел или мляко, за да се премахнат абсолютно всички продукти и замърсявания и лицето да е отново чисто и готово за следващите грижовни стъпки.

  1. Маска или ексфолиране

Ексфолирането е важна стъпка в почистването на кожата, но се прави само веднъж или два пъти седмично. Когато обтриете лицето с нежен ексфолиант, най-горният слой мъртви вече кожни клетки се отмива и отдолу се показва свежа, гладка и чиста кожа.

Важно е да изберете ексфолиант с нежно действие, като ексфолиращата маска на SHIMANI с каолин, магданоз и млечна киселина. Тя премахва горния слой клетки, но е нежна към кожата и не я наранява.

Избрахме да включим точно тези съставки в ексфолиращата маска, защото всяка от тях има своя мисия в любовното обяснение към кожата: каолинът успокоява кожните проблеми заради антисептичните си свойства, намалява производството на себум (мазнина) от порите и повишава синтеза на колаген, който прави кожата гладка.

Млечната киселина има хидратиращо действие и намалява пигментните петна.

Екстрактът от магданоз почиства отлично порите и помага на млечната киселина да изравни тена. Включихме и още една активна и обичана съставка, за която можете да прочетете тук >>>

Освен от ексфолиране, кожата има нужда и от ежеседмична ударна доза витамини и хранителни вещества, които може да й осигурите с маски с различно действие.

Страничният положителен ефект на маските за лице е, че целият ритуал по нанасяне, изчакване да подействат и отмиване, е ритуал за грижа и внимание към самите нас. А това се отразява благотворно не само на кожата, но и на настроението, самоуважението и спокойствието.

  1. Дълбока грижа с околоочен серум 

Идеално почистената и обновена кожа е готова да приеме живителните капки таргетирана грижа, чиято формула е така създадена, че да попие в долните слоеве на дермата и да активира намиращите се там кодове за красота – синтез на колаген и еластин, хидратация.

Тези продукти обикновено се нанасят вечер. Действат върху кожата, докато и тя, и вие блажено си отпочивате.

  1. Крем сутрин и вечер

Както нежно милваме децата си, така и собственото ни лице има нужда от жест на любов. Давайте му го всяка сутрин и вечер с нанасяне на подхранващ или подмладяващ крем според нуждите.

И точно както в отношенията между хората, така и в отношенията с кожата на лицето. Трябва да сме постоянни, да не спираме да показваме любовта си всеки ден с малки жестове. Така тя ще ни отвърне със същото.

Изградете Вашата рутина

Купете изгодно в комплект

МЕГА СЕТ

Original price was: 330,00 лв..Current price is: 277,00 лв..

SOS Skin Set

Original price was: 128,00 лв..Current price is: 119,00 лв..

Сет „Кожа без пъпки“

Original price was: 66,00 лв..Current price is: 59,00 лв..