Може би сте попадали на така нашумелите напоследък масажи за лице в социалните мрежи. Има многобройни клипчета с техники за масаж, които можете да си правите сами вкъщи с най-различни инструменти, но определeно Ролерът и Гуа Шата от полускъпоценни камъни са най-нашумелият тренд. Тези инструменти всъщност са използвани още в древността в Китай, но сега набират огромна популярност в целия свят и все повече хора ги използват и осъзнават ползите им.


Какво представляват тези инструменти за масаж?


В миналото са използвани основно за увеличаване притока на кръв и лимфен дренаж. Ролерът и Гуа Шата обаче имат още многобройни ползи за кожата, заради които много хора ги харесват и използват:


Намаляват белезите – масажът с тези инструменти, когато се прави с подходящи техники, значително намалява белезите по кожата и я прави по-еластична и гладка.

Премахват подпухналостта на лицето – редовното масажиране на лицето прави кожата много по-свежа и премахва уморения и подпухнал вид.

Засилват циркулацията на кръв – доказано е, че засилват притока на кръв и това премахва токсините и подобрява цялостния вид на кожата. Тя изглежда по-озарена и здрава.

Изглаждат бръчките и фините линии – едно от най-значимите свойства на тези инструменти е, че имат невероятен анти-ейдж ефект. Изравняват структурата на кожата, правят я по-еластична и видимо намаляват бръчките. Затова тези инструменти са много подходящи за хора над 35-годишна възраст.

Подобряват действието на серума или крема – препоръчително е всеки път преди масаж да сложиш от любимия си продукт на лицето, защото масажът помага той да проникне много по-дълбоко и да има по-голям ефект. Освен това значително се улеснява плъзгането на инструмента по кожата.

Намаляват стреса и тревожността – изследвания сочат, че масажът с инструменти от полускъпоценни камъни повишава вибрациите и намалява напрежението, тревожността и депресиите, които са едни от основните причинители за появата на бръчки и уморен вид.


КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ РОЛЕР И ГУА ША?

Изброените ползи по-горе са валидни за двата инструмента. Поради това смятаме, че разликата е в предпочитанията и ежедневния Ви ритуал за красота.


Ролерът е „по-бързата“ опция, тъй като е достатъчно да го охладите във фризера за 20 минути и след това да направите няколко плъзгания, за да намалите подпухналостта на кожата и да помогнете на продуктите да попият по-дълбоко.


Гуа Шата е предназначена за по-дълго използване и достига до по-дълбоките слоеве на кожата. Има многобройни клипчета с техники с Гуа Ша, с които освен контурите на лицето, може да масажирате шията, врата и раменете. Това е един СПА ритуал, който може да си направите сами вкъщи.


Без значение кой от двата инструмента ще изберете, ако ги използвате поне 2-3 пъти седмично, ще забележите, че кожата Ви придобива по-здрав и сияен вид.


Ние препоръчваме в дните през седмицата, когато нямате толкова свободно време, да ползвате ролера за 2-3 минути вечер преди лягане, така ще се събудите с по-свеж и отпочинал вид. А в свободните си дни, поне един път седмично, да правите по-дълбок масаж с Гуа Ша, който ще релаксира лицевите мускули и ще облекчи натрупаното напрежение.


КАК СЕ ИЗПОЛЗВАТ?

  • Сложете Ролера/ Гуа Шата за 20 минути във фризера. Нанесете количество от любимия си продукт SHIMANI по лицето и шията.
  • Започнете с плъзгане и лек натиск в посока от брадичката навън и нагоре към ушите, за да засилите циркулацията на кръв и да стимулирате лимфния дренаж. Направете това с всяка част на лицето, следвайки правилото от вътре навън и нагоре. Можете да посетите страниците със съответните инструменти в нашия сайт и ще откриете видеа с техниките.
  • Преценете кои части от лицето Ви се нуждаят от повече внимание и наблегнете малко по-дълго на тях. Например, ако страдате от торбички под очите, масажирайте по-дълго тази зона. Резултатът ще е видим!

И ОЩЕ ИНСТРУМЕНТИ ОТ ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ…

Ролерът и Гуа Шата са определено най-известните инструменти за масаж. Но на пазара съществува разнообразие от такива, в зависимост от индивидуалните нужди на всеки. Маските за очи, маските за лице и гъбите за околоочната зона също имат страхотен ефект за кожата и се грижат за специфичните проблеми. SHIMANI разполага с разнообразие от такива продукти и ако все още не сте пробвали нито един от тях, можете да влезете да разгледате и да подберете най-подходящия за Вас. Гарантираме Ви, че резултатът ще Ви впечатли!